تحولات لبنان و فلسطین

نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی گفت: مشکلاتی که در موضوع عفاف و حجاب وجود دارد، عمدتاً فرهنگی است. نمی‌شود فقط با بگیر و ببند، فرهنگی را در جامعه نهادینه کرد. کار سلبی جایگاه خود را دارد اما فقظ با تذکر و توبیخ نمی‌شود فرهنگ‌سازی کرد.

مشکلات حوزه عفاف و حجاب با بگیر و بند حل نمی‌شود

به گزارش قدس خراسان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آیت الله علم الهدی، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی عصر چهارشنبه در دیدار با قرارگاه فرهنگی زیست عفیفانه و اعضای کارگروه استانی عفاف و حجاب که به میزبانی دفتر نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی برگزار شد، مشهد الرضا (ع) را پایگاه فعالیت تشکل‌های مردمی فعال و دغدغه‌مند در حوزه مسائل فرهنگی خواند و اظهار کرد: مشکلاتی که در موضوع عفاف و حجاب وجود دارد، عمدتاً فرهنگی است. نمی‌شود فقط با بگیر و ببند، فرهنگی را در جامعه نهادینه کرد. کار سلبی جایگاه خود را دارد اما فقط با تذکر و توبیخ نمی‌شود فرهنگ‌سازی کرد.

ترس و یأس، دو آفت کار فرهنگی است

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی با تأکید بر ضرورت اینکه لایحه عفاف و حجاب نباید در پیچ‌وخم رسیدگی‌های سیاسی از هدف اصلی خود منحرف شود، خاطرنشان کرد: شورای استانی زیست عفیفانه عمدتاً شامل افراد جوان، اهل‌قلم و خلاق فرهنگی است. این خیلی مایه امیدواری است. به همین ترتیب، جبهه مردمی زیست عفیفانه هم در مشهد تکلیف دارد با همین رویکرد ترویجی و تشویقی، اولاً تشکل‌های مردمی را دورهم جمع کند و همگرایی به وجود بیاورد، دوماً توده مردم را در حوزه عفاف و حجاب، دغدغه‌مند و آگاه کند بی آن‌که تشویش اذهان عمومی و التهاب اقشار صورت بگیرد.

وی ادامه داد: در حوزه ترویج عفاف و حجاب دو چیز را به خودتان راه ندهید؛ یکی ترس و دیگری یأس. کار فرهنگی زمان‎بر است. افزون بر این، فرهنگ‌سازی کاری نیست که با صدور ابلاغیه و بخشنامه بتوان انجام داد. این کار از عهده تشکل‌های مردمی برمی‌آید، باید با دلسوزی انجام شود و مردم را از ابعاد پیدا و پنهان ترویج بی‌حجابی و بی‌بندوباری در جامعه آگاه کند.

تشکل‌های مردمی باید با هم هماهنگ باشند

علم الهدی تصریح کرد: تشکل‌های مردمی باید با هم هماهنگ باشند. گاهی اوقات به‌صورت جزیره‌ای و هماهنگ نشده، کارهایی انجام می‌شود که تبعات آن از فوایدش بیشتر است. یک وجه مهم دیگر در فرهنگ‌سازی پیرامون موضوع حجاب هم این است که کار لوث نشود. باید نوآوری داشت، از ابزار فضای مجازی و کارهای بدیع استفاده کرد و حکم خدا را نه به‌عنوان یک عامل محدودکننده، بازدارنده و قهری بلکه به‌عنوان یک دعوت به‌حق و اقدام تشویقی برای جوان تبیین کرد.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی تأکید کرد: اینکه عرض می‌کنم تشکل‌ها باید هماهنگ باشند، یک جنبه از آن از طریق هماهنگی تشکل‌های مردمی با نهادهای فرهنگی مسئول محقق می‌شود. آتش به اختیار بودن خوب است اما مشروط بر اینکه تصمیم و اقدام بر اساس تدبیر و هدفمند باشد.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی گفت: وجود اقدس امیر مؤمنان (ع) در حدیثی به فرزند ارشد خود امام مجتبی (ع) می‌فرماید «اَعِرِ اللهَ جُمْجُمَتَکَ» یعنی سر خود را به خدا عاریه بده و این اقتضای فعالیت در راه دین خداست. مجاهد صدیق کسی است که از مال و جان و آبروی خود در این راه بگذرد، از ملامت و سرزنش با کی نداشته باشد و جز به سربازی در رکاب وجود اقدس امام زمان (عج) فکر نکند. تاریخ اسلام نیز گواهی کرده که دین خدا با همین مجاهدت‌ها برپا خواهد ماند و کسانی این پرچم را برافراشته نگه داشته‌اند که از همه‌چیز خود برای خدا گذشته‌اند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.